Krouvin

À la Carte

menu

À la Carte

Lähituottajat ovat lähellä sydäntämme. À la Carte -menu suunnitellaan käyttäen lähituottajien raaka-aineita.
Jokainen annos on alusta saakka käsityönä tehty taidonnäyte.

SALAATIT / ALKURUOAT

Rapeita salaatteja ja marjoja Salon seudun puutarhoista (Vaanelan puutarha, Perniö; Rannikon puutarha, Halikko; Järvenkylä maatila, Sauvo), marinoituja kauden kasviksia,  sekä siemeniä ja talon kastiketta. Lisänä Krouvin paakarin luomusaaristolaisleipää leivottuna Paijan Tilan luomujauhoista (Paijan tila, Somero) (V)

Juustosalaatti  (L,G) – 10 / 15 (Lähituottajien juustoja )

Savukala (L,G) – 12 / 17 (miedosti itsesavustettua kalaa, uppomunaa)

Seitan (V) – 10 /15 (talon itsetehtyä seitania)

Katkarapuleipä (L) – 15

Rapua pohjoisesta, pikkelöityä sipulia ja fenkolia, talon saaristolaisleipää, tillimajoneesia

Parsakeitto (V,G) – 10/15

Salon puutarhojen antimia parsa-kookosliemessä (Järvenkylä maatila, Sauvo)

KROUVIN KLASSIKOT

Viikinkien pippuripihvi (L, G) – 35

Takuumurea pihvi 180gr. naudan sisäfileestä, pehmeää pippurikastiketta, pyreetä, kauden perunaa

Lehtipihvi (L,G) – 25

Kotimaista naudan ulkofileetä (180g), maustevoita, kauden perunaa ja vihanneksia

Krouvin herkkuvati keskiajan tyylin kahdelle(L, G) – 46

Härän sisäfilettä, Laaksosen tilan kananpoikaa, mallaspossua, pottua, vihanneksia ja päivän kastiketta.

Päivän kala – hinta vaihtelee, lisätietoja tarjoilijalta

Paistettua suomalaista kalaa, kauden perunoita, pyreetä, päivän kastiketta

Gicelin burger (L) – 22

Talon briossisämpylän (jauho: Paijan tila, Somero) välissä Saloniemen tilan luomuhärän jauhelihapihvi 180gr (Saloniemen tila, Laitila), suomalaista  cheddarjuustoa (Jukolan Juusto, Leivonmäki), marinoitua punasipulia, kirsikkatomaattihilloa, ketsuppia, suolakurkkua, sitrus-valkosipulimajoneesia, Coleslow, frittiperunoita


LÄHELTÄ

Härkäpapu-tofupöyryköitä (V,G) – 19

Sokeriherneitä, kookos-hernepyreetä, nokkos-”creme-fraiche”, belugalinssi-kasvissalaattia (Karviaisten tila, Angelniemi; Jalofoods | Oy Soya Ab, Tammisaari)

Karitsan maksaa (L,G) – 22

Mikkolan tilan karitsan maksaa (Mikkolan tila, Hajala) yrtti-perunapyreetä, sipuleita ja vihanneksia

 Karamellipossua  (L,G) – 23

Karamellisoitua mallasporsaan kylkeä (Mallaspossu oy, Juva), yrtti-perunapyreetä, tomaattihilloketta, omenasiiderikastiketta (Paulan puutarha, Angelniemi), sipuleita

Kanaa Kiovan tyyliin (L,G) – 19

Maissipaneroitua kananrintaa (Laaksosen tila, Marttila), perunapyreetä, yrttituorejuustoa (Saloniemen juustola, Laitila), vihanneksia

Päivän pasta tai risotto (L) – hinta vaihtelee, lisätietoja tarjoilijalta

Egget pastaamon tuorepasta, (Egget pastaamo, Paimio) päivittäin vaihtelevaa kastiketta

LASTEN ANNOKSET

Pikku ritarin hamppari (L, saatavana gluteenittomalla sämpylällä) – 12

Talon briossisämpylän välissä Saloniemen tilan luomuhärän jauhelihapihvi (Saloniemen tila, Laitila),  cheddarjuustoa 

(Jukolan Juusto, Leivonmäki), ketsuppia, tomaattia, majoneesia, rapeita salaatteja, frittiperunoita

 

Friteerattua kanaa (L,G) – 12

Maissipaneroitua ja friteerattua kanaa, vihanneksia, frittiperunaa/muusia

 

Paahdettua lohta (L,G) – 12

Paahdettua lohta, vihanneksia, majoneesia, perunamuusia

NAPOSTELTAVAKSI

Maalaisjuustolautanen (L) – 15

Kolme palaa suomalaista juustoa lähituottajilta (Saloniemen juustola, Laitila; Kolatun juustola, Somero; Jukolan Juusto, Leivonmäki), talon itsetehtyä hilloketta, marjoja. 

JÄLKIRUOAT

Raparperia, mansikkaa ja valkosuklaata  (saa L,G) – 10

L=LAKTOOSITON     V=VEGAANINEN     G=GLUTEENITON     M=MAIDOTON

Kerrothan henkilökunnallemme mahdollisista erityisruokavalioistasi, valmistamme tuotteet juuri sinulle sopiviksi.

Käytämme vain kotimaista lihaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Yhteystiedot

Rikalan Krouvi 2021