fbpx

KROUVIN

Unkarilainen

Ilta

Kiitos osallistuneille!

Unkarilainen ilta

Lauantaina 18.3.2023 klo 18.00
49eur/hlö

Lauantaina 18.3.2023 Rikalan Krouvissa vietetään iltaa unkarilaisen kansanmusiikin tunnelmissa.
Luvassa on unkarilaisten makunautintojen lisäksi unkarilaista kansanmusiikkia laulaen ja soittaen. Luvassa on myös visuaalista esitystä kuvien muodossa.

Musiikista vastaa

Emese A. Joób (koboz, laulu) ja János Albert (säkkipilli)

”Sielumme soi” ohjelmassamme esitämme pääosin maaliskuuhun liittyviä historian aiheisia kansanlauluja ja luonnon uudelleensyntymisestä kertovaa rakkautta ilmaisevaa kansanrunoutta. Soitamme kahta kansansoitinta: toinen on nimeltään koboz, joka on tunnettu Transilvanissa  Moldvan alueella. Sitä on käytetty kansantanssin ja kansanlaulujen säestyssoittimena. Toista soitinta kuulee nykyään hyvin harvoin. Sen nimi on kecskeduda, joka oli aikoinaan paimenten arvokas soitin. Auditiivistä esitystämme täydentää visuaalinen esitys aiheeseen liittyvistä kuvista.

„Zeng a lélek”

„Zeng a lélek” című műsorunkban, március idusához kapcsolódva megszólalnak történelmi vonatkozású népdalok, és a természet megújulását váró szerelmi népköltészet. Két népi hangszert mutatunk be, a moldvai csángók körében ismert kobzot, melyet egyaránt használtak tánczenei kísérőhangszerként és énekes dallamok kíséretére. Másik hangszer a ma már ritkán megszólaló kecskeduda, ami a pásztorok legbecsesebb hangszere volt egykoron. A műsor néhány dallamára vetített képes illusztráció gazdagítja a hangzó élményt.

Előadók:

Joób Emese (koboz, ének)

Albert János (kecskeduda)

Menu

 

Alkuruoka

Palóc-keitto (kevyt karitsakeitto kevään vihanneksilla, L, G)

Palócleves

Pääruoka

Kuhaa  tilli-tattikastikkeella ja transylvanialaisilla polentalla (puliszka) (L, G)

Fogasfilé kapros vargányamártással és puliszkával

Jälkiruoka

Transylvanialainen struudeli (L)

Vargabéles besztercei szilvaraguval

Erikoisruokavaliot otetaan huomioon ennakkoon ilmoittamalla.

Tee varaus alla olevalla lomakkeella.

Nyt varattavissa myös paikka avoimesta pöydästä, joka mahdollistaa illan viettämisen muiden avoimen pöydän varanneiden kesken. Tervetuloa viettämään iltaa ja tutustumaan uusiin tuttavuuksiin.

Valitse alkuruoka
Valitse alkuruoka
Valitse pääruoka
Valitse pääruoka
Valitse pääruoka

Rikalan Krouvi